piątek, 19 lutego 2016

BIELENDA PEELING DO CIAŁA ARBUZ

PRODUKT FIRMY BIELENDA - POLSKA


OPIS PRODUCENTA:

Cukrowy peeling do ciała o zapachu arbuza to idealny sposób na poprawę wyglądu i kondycji skóry.Peeling ma wyjątkowe właściwości wygładzające, nawilżające i regenerujące. Skutecznie zmiękcza i odnawia naskórek , poprawia mikrokrążenie , ujędrnia i uelastycznia skórę. Intensywny zapach soczystego arbuza poprawia samopoczucie i nastraja pozytywnie. Podaruj swojej skórze owocową pielęgnację i uczyń swoje ciało pięknym ,pachnącym ,zmysłowym i bardzo apetycznym.

Stosowanie :Peeling wmasowywać w wilgotną skóre przez kilka minut ,w zależności od potrzeb , dokładnie spłukać.


SKŁAD INCI :

Sucrose - cukier trzcinowy, rozjaśnia i odkaża skórę
Praffinum Liquidum (Mineral Oil) -emolient (tłusty), substancja komedogenna, tworzy warstwę okluzyjną,  zmiękcza, wygładza, kondycjonuje, wykazuje działanie regenerujące, substancja antystatyczna
Silica -substancja matująca, przedłuża trwałość kosmetyku
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil -emulgator O/W ,umożliwia powstanie emulsji
Caprylic/Capric Triglyceride -emolient, tworzy film, wygładza i zmiękcza,natłuszcza i zapewnia prawidłową ochronę.    
Persea Gratissima (Avocado) Oil- olej avocado, emolient (tłusty), odżywia, nawilża 
Tocopheryl Acetate - działa antyoksydacyjnie, hamuje procesy starzenie się skóry, zapewnia trwałość kosmetyku 
Parfum -substancje zapachowe 
CI26100 - barwnik kosmetyczny

OCENA :

PLUSY :
  •  piękny zapach
  • poręczne opakowanie 
  • wielkość drobinek peelingujących jest w sam raz
  • pozostawia skórę delikatnie natłuszczoną
  • nie podrażnia 
  • delikatnie złuszcza 
  • niska cena

MINUSY: 
  • mało wydajny ,bardzo szybko się kończy
  • na mokrej skórze znika w bardzo szybkim tempie, trzeba dokładać go kilka razy 
  • marny skład, no i parafina niepotrzebnie 

CZY KUPIE PRODUKT PONOWNIE?   ZDECYDOWANIE NIE 
CZY JEST WART SWOJEJ CENY ?         NIE 

Cena; 5,99/100 g 
Dostępność: tylko w sklepach biedronka przy specjalnych akcjach promocyjnych



Brak komentarzy: